mandag 14. april 2008

Ølbrygger Bryggesangen

(Melodi: Pepperkakebakesangen)

Når en bryggmester skal brygge tar har først 5 kilo malt
som han kværner opp sånn passe før han tilsetter litt salt.
Oppi meskebøtta med det hvor han blander inn litt vann
stå og kose seg en time femogseksti grader varm.

Og når malten har blit meska, iodinprøven er kin,
må du tappe over vørter til en gryte stor og fin.
når du ser det koker opp og vørtern ruller rundt og rundt.
må du slippe oppe humle som er både godt og sundt.

Og når malt og humle'r skummer tar du dagens første rast
åpner deg din første bayer du kan drikke uten last.
60 minutter det koker klokka kimer plingeling.
må du kjøler vørtern ned til 20 grader deromkring.

Nå må bryggern være varsom det finns mangt et usselt krek.
Som vil feste nedi brygget, det er no' som alle vet.
På det tidspunkt er det gjæren som skal fordelene få.
bare pass på at det tillføres nok oksygener og.

En drøy uke gjæren spiser opp det sukker den har fått
men den la igjen no'n stoffer som vi alle syns er godt.
Da har tiden kommet for å fylle flasker neste opp.
husk å ha oppi mer næring, en bit sukker det er nok.

Etter nok en lang drøy uke ettergjæringen er klar.
Må du lagre alle flasker ganske kjølig noen dar'.
Og til slutt kan bryggern juble, for det ferdige produkt
som han nyter mens han jubler; for en herlig smak og lukt.

Så ringer han mann og konevenner, og arangerer mann og konefester.

SKÅL! samenvol

Ingen kommentarer: